BAHAN
½ biji Betik muda ( dihiris nipis )
2 urat Kacang panjang ( dipotong 2 sm )
2 biji Tomato ( biji dibuang & dihiris nipis )
2 sudu besar Sos ikan
½ sudu teh Garam
4 sudu teh Gula
2 biji Limau ( diperah )
3 sudu besar Kacang tanah ( Dikisar )
BAHAN A: ( dipotong halus )
4 ulas Bawang putih
4 ulas Bawang merah
4–5 biji Cili padi
BAHAN HIASAN
Sedikit Hirisan cili
Secara pilihan: Udang kering bakar atau hirisan sotong bakar ( dipotong halus )
CARANYA
(1) Satukan semua bahan dan gaul secara perlahan-lahan.
Akhirnya masukkan kacang tanah kisar.
½ biji Betik muda ( dihiris nipis )
2 urat Kacang panjang ( dipotong 2 sm )
2 biji Tomato ( biji dibuang & dihiris nipis )
2 sudu besar Sos ikan
½ sudu teh Garam
4 sudu teh Gula
2 biji Limau ( diperah )
3 sudu besar Kacang tanah ( Dikisar )
BAHAN A: ( dipotong halus )
4 ulas Bawang putih
4 ulas Bawang merah
4–5 biji Cili padi
BAHAN HIASAN
Sedikit Hirisan cili
Secara pilihan: Udang kering bakar atau hirisan sotong bakar ( dipotong halus )
CARANYA
(1) Satukan semua bahan dan gaul secara perlahan-lahan.
Akhirnya masukkan kacang tanah kisar.
No comments:
Post a Comment