Monday, 22 July 2013

Biskut Ferrero Rocher..

Biskut forrero rocher
Sumber kak zusemanis gula

Bahan
250gm butter
150gm gula castor halus
1bj kuning telur
30gm serbuk roti kuning 
100gm serbuk badam
100gm tepung jagung - ayk
300gm tepung rose - ayak
250 badam cincang
300gm choc masakan
1bj telur putih

Cara
Campur mentegaa , gula dan kuning telur . Kacau rata
Campurkan tepung jagung , tepung rose , serbuk badam dan serbuk roti kedlm adunan mentega
Bulatkan doh kecik2 dan celup dlm dlm putih telur 
Bakr pd suhu 180'c selama 30min
Sejukkan 

Setelah biskut sejuk celup dlm choc yg telah dicairkan dan masukkan dlm mangkuk kertas

Komen : mmg sedap .. cheq wat 3adunan ..

BAHAN
250gm butter
150gm gula castor halus
1bj kuning telur
30gm serbuk roti kuning
100gm serbuk badam
100gm tepung jagung - ayk
300gm tepung rose - ayak
250 badam cincang
300gm choc masakan
1bj telur putih


CARANYA
Campur mentega , gula dan kuning telur . Kacau rata
Campurkan tepung jagung , tepung rose , serbuk badam dan serbuk roti kedlm adunan mentega
Bulatkan doh kecik2 dan celup dlm dlm putih telur
Bakr pd suhu 180'c selama 30min
Sejukkan.
Setelah biskut sejuk celup dlm choc yg telah dicairkan dan masukkan dlm mangkuk kertas

Resepi: Kak Zue manis gula

No comments:

Post a Comment