BAHAN A :
400g Daging ayam cincang2 sudu besar Lobak merah ( diparut )
2 sudu besar Daun saderi ( dicincang )
1 sudu teh Serbuk jintan putih
2 biji Putih telur
1 sudu besar Perencah Pati Ayam
BAHAN B:
50g Bawang merah ( dicincang )
30g Halia
2 liter Air
2 sudu besar Perencah Pati Ayam
1 sudu teh Serbuk Lada Putih
HIASAN
Sedikit Bawang Goreng
1 tangkai Daun sup ( dicincang )
CARANYA
(1) Satukan bahan (A) di dalam mangkuk dan kacau rata.
(2) Kemudian bulatkan bahan (A) menjadi bebola kecil.
(3) Rebus bahan (B) hingga didih dan masukkan bebola (A).
(4) Setelah bebola (A) timbul, terus masak untuk 1-2 minit atau hingga masak.
(5) Angkatkan dan hidangkan panas bersama hiasan.
BAHAN A :
400g Daging ayam cincang2 sudu besar Lobak merah ( diparut )
2 sudu besar Daun saderi ( dicincang )
1 sudu teh Serbuk jintan putih
2 biji Putih telur
1 sudu besar Perencah Pati Ayam
BAHAN B:
50g Bawang merah ( dicincang )
30g Halia
2 liter Air
2 sudu besar Perencah Pati Ayam
1 sudu teh Serbuk Lada Putih
400g Daging ayam cincang2 sudu besar Lobak merah ( diparut )
2 sudu besar Daun saderi ( dicincang )
1 sudu teh Serbuk jintan putih
2 biji Putih telur
1 sudu besar Perencah Pati Ayam
BAHAN B:
50g Bawang merah ( dicincang )
30g Halia
2 liter Air
2 sudu besar Perencah Pati Ayam
1 sudu teh Serbuk Lada Putih
HIASAN
Sedikit Bawang Goreng
1 tangkai Daun sup ( dicincang )
1 tangkai Daun sup ( dicincang )
CARANYA
(1) Satukan bahan (A) di dalam mangkuk dan kacau rata.
(2) Kemudian bulatkan bahan (A) menjadi bebola kecil.
(3) Rebus bahan (B) hingga didih dan masukkan bebola (A).
(4) Setelah bebola (A) timbul, terus masak untuk 1-2 minit atau hingga masak.
(5) Angkatkan dan hidangkan panas bersama hiasan.
(2) Kemudian bulatkan bahan (A) menjadi bebola kecil.
(3) Rebus bahan (B) hingga didih dan masukkan bebola (A).
(4) Setelah bebola (A) timbul, terus masak untuk 1-2 minit atau hingga masak.
(5) Angkatkan dan hidangkan panas bersama hiasan.
No comments:
Post a Comment