BAHAN
500gm butter
700gm tepung gndum
120gm gula castor
Sedikit jem
500gm butter
700gm tepung gndum
120gm gula castor
Sedikit jem
BAHAN TABURAN
Badam hiris
Badam hiris
BAHAN TOPPING
120gm telur putih
240 gm gula castor
2st tepung jagung
CARANYA
240 gm gula castor
2st tepung jagung
CARANYA
Gula dan tepung gaul rata
Masukkan butter dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Masukkan dlm loyang 10x10 dan tekan2 mcm wat shortbread tu
Pastu cucuk dgn garfu dan bakar hingga separuh masak @ kekuningan
Keluarkan dan sapu jem pilihan dan ratakan topping td . Tabur badam hiris dan bakar lg hingga msak . Keluarkan dan potong panas2 ....
Masukkan butter dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Masukkan dlm loyang 10x10 dan tekan2 mcm wat shortbread tu
Pastu cucuk dgn garfu dan bakar hingga separuh masak @ kekuningan
Keluarkan dan sapu jem pilihan dan ratakan topping td . Tabur badam hiris dan bakar lg hingga msak . Keluarkan dan potong panas2 ....
Resepi: Rosa Yata O
No comments:
Post a Comment