BAHAN
BAHAN A:
• 100gm mentega
• 40gm gula kastor
• 1 sudu makan susu
• pekat manis
• 1/2 sudu makan pes mocca
BAHAN A:
• 100gm mentega
• 40gm gula kastor
• 1 sudu makan susu
• pekat manis
• 1/2 sudu makan pes mocca
BAHAN B:
• 30gm cornflakes dikisar halus
• 10gm badam kisar
• 10gm croquant
• 40gm tepung jagung
• 1/2 sudu makan tepung beras
• 120gm tepung gandum
BAHAN HIASAN:
• 3 biji telur putih
• Sedikit badam cincang
• Coklat masakan putih
• Coklat putih
CARA MEMASAK:
1. Sebatikan semua bahan A hingga rata.
2. Masukkan kesemua bahan B dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
3. Ambil 1/2 sudu makan adunan dan bentukkan menjadi bujur.
4. Celupkan ke dalam putih telur dan golekkan ke dalam badam cincang.
5. Susun dalam dulang pembakar dan bakar selama 30 minit pada suhu 150˚C.
6. Apabila sejuk, celupkan dalam coklat masakan dan lorekkan dengan coklat putih di atasnya.
Resepi: Editorial Rasa
No comments:
Post a Comment