BAHAN
2 cawan tepung gandum
2 cawan santan pekat ~ 1 biji kelapa
3 cawan jus pandan ~ dlm10 helai daun pandan blend
1 cawan gula pasir
3 biji telur
2 sudu besar majerin
1 sudu kecil garam
Sedikit pewarna hijau
Sedikit bijan
2 cawan santan pekat ~ 1 biji kelapa
3 cawan jus pandan ~ dlm10 helai daun pandan blend
1 cawan gula pasir
3 biji telur
2 sudu besar majerin
1 sudu kecil garam
Sedikit pewarna hijau
Sedikit bijan
CARANYA
1. Panaskan oven 180'C selama 15 minit. Gunakan api atas dan bawah.
2. Gaulkan semua bahan supaya sebati dan tapiskan (kalau nak senang blender aje)
3. Tuangkan dalam loyang yg telah disapukan minyak dan taburkan bijan di atasnya.
4. Bakar selama 1 jam atau sehingga masak.
5. Sejukkan dan potong. Sedia dihidangkan.
* Gunakan loyang ukuran 8 x 8
2. Gaulkan semua bahan supaya sebati dan tapiskan (kalau nak senang blender aje)
3. Tuangkan dalam loyang yg telah disapukan minyak dan taburkan bijan di atasnya.
4. Bakar selama 1 jam atau sehingga masak.
5. Sejukkan dan potong. Sedia dihidangkan.
* Gunakan loyang ukuran 8 x 8
Resepi: Ada resepi jom kongsi
No comments:
Post a Comment