BAHAN3 Sudu makan minyak digoreng untuk menumis
Santan pekat dari 1 biji kelapa
1 sudu teh air asam jawa
BAHAN KISAR
16 biji lada merah
1 cm kencur (dibakar)
1 cm halia (dibakar)
6 biji buah keras (digoreng)
6 biji bawang merah (dibakar)
2 biji bawang putih (dibakar)
1 sudu makan gula merah
1 sudu teh garam
Santan pekat dari 1 biji kelapa
1 sudu teh air asam jawa
BAHAN KISAR
16 biji lada merah
1 cm kencur (dibakar)
1 cm halia (dibakar)
6 biji buah keras (digoreng)
6 biji bawang merah (dibakar)
2 biji bawang putih (dibakar)
1 sudu makan gula merah
1 sudu teh garam
CARANYATumis semua bahan2 yang telah diblended.
Masukan santan pekat dan air asam jawa, diaduk hingga kental.
Angkat, siram di atas ikan panggang yang masih panas.
Resepi: Putra Bugis Temasek
CARANYATumis semua bahan2 yang telah diblended.
No comments:
Post a Comment