BAHAN
50gm tepung gandum (diayak)
20gm serbuk koko (diayak bersama tepung)
1 sudu besar susu tepung
3 biji telur A
60gm gula kastor
60ml minyak masak/minyak jagung
1 sudu kecil esen vanila/pes coklat
2 sudu kecil ovellete
CARANYA
1. Satukan semua bahan di atas (kecuali minyak) di dlm mangkuk adunan kemudian putar hingga gebu
2. Setelah itu, tuangkan minyak masak/minyak jagung sedikit demi sedikit & kacau sebati dgn senduk. Tuang dlm loyang yg sesuai utk kek gulung yg telah digris dan dialas kertas baking paper.
3. Kemudian bolehlah dimasukkan kedlm oven yg telah dipanaskan terlebih dahulu selama 20 minit suhu 170-180c. Bakar hingga perang. Saya letak di rak atas sekali.
4. Setelah masak, keluarkan terus dari oven & terbalikkan kek & sejukkan sebentar. Kemudian sapukan dgn krim @ nutella @ peanut butter mengikut selera masing2. Gulung kek dgn kemas..
Resepi: Isma Maisarah
www.facebook.com/bukuresepi
BAHAN
50gm tepung gandum (diayak)
20gm serbuk koko (diayak bersama tepung)
1 sudu besar susu tepung
3 biji telur A
60gm gula kastor
60ml minyak masak/minyak jagung
1 sudu kecil esen vanila/pes coklat
2 sudu kecil ovellete
20gm serbuk koko (diayak bersama tepung)
1 sudu besar susu tepung
3 biji telur A
60gm gula kastor
60ml minyak masak/minyak jagung
1 sudu kecil esen vanila/pes coklat
2 sudu kecil ovellete
CARANYA
1. Satukan semua bahan di atas (kecuali minyak) di dlm mangkuk adunan kemudian putar hingga gebu
2. Setelah itu, tuangkan minyak masak/minyak jagung sedikit demi sedikit & kacau sebati dgn senduk. Tuang dlm loyang yg sesuai utk kek gulung yg telah digris dan dialas kertas baking paper.
3. Kemudian bolehlah dimasukkan kedlm oven yg telah dipanaskan terlebih dahulu selama 20 minit suhu 170-180c. Bakar hingga perang. Saya letak di rak atas sekali.
4. Setelah masak, keluarkan terus dari oven & terbalikkan kek & sejukkan sebentar. Kemudian sapukan dgn krim @ nutella @ peanut butter mengikut selera masing2. Gulung kek dgn kemas..
Resepi: Isma Maisarah
www.facebook.com/bukuresepi
www.facebook.com/bukuresepi
No comments:
Post a Comment