Tuesday, 23 July 2013

Biskut Sarang Semut..

Biskut Sarang Semut by LinaKz Shaari

ni resepi turun temurun keluarga mak kami.. sukatan dlm oz & gelas.. so kalau share dgn kwn.. agak payah sikit kannn... jadi semlm kami da convert sukatan dia dlm gram.. jom skodeng resepi.. hehehehe

Bahan:
225 gram butter
200 gram tepung jagung
2 biji kuning telur
125 gram gula icing
275 gram tepung gandum
1/2 sk esen vanilla
Coklat rice utk hiasan

Cara:
Kacau butter & gula hingga sebati (guna spatula je). Masuk kuning telur & esen vanilla. Kacau rata. Pastu Masukkan semua tepung & gula icing. Gaul rata hingga jadi doh. Parut dlm paper cup. Tabur dgn coklat rice.Bakar suhu 140C lebih kurang 20 minit (bergantung dgn oven masing2). Selamat mencuba.

*simpan dlm bekas kedap udara elok2.. takot semut
masok.. dia ingat sarang dia pulak.. hahhahahaa
BAHAN225 gram butter
200 gram tepung jagung
2 biji kuning telur
125 gram gula icing
275 gram tepung gandum
1/2 sk esen vanilla
Coklat rice utk hiasan

CARANYA:Kacau butter & gula hingga sebati (guna spatula je). Masuk kuning telur & esen vanilla. Kacau rata. Pastu Masukkan semua tepung & gula icing. Gaul rata hingga jadi doh. Parut dlm paper cup. Tabur dgn coklat rice.Bakar suhu 140C lebih kurang 20 minit (bergantung dgn oven masing2).
Resepi: LinaKz Shaari

No comments:

Post a Comment