BAHAN A2 kacang panjang
1 keping tauhu kering (rendam terlebih dahulu)
setengah ikat suun (rendam terlebih dahulu)
1 sudu makan air asam jawa
2 sudu makan kicap lemak manis
garam secukup rasa
minyak masak untuk mengoreng
BAHAN B (digoreng)
5 ekor udang
5 keping hati ayam
5 keping pedal ayam
2 keping tempe
1 keping tauhu
BAHAN C (dikisar)
2 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
1 batang serai
5 tangkai cili kering
CARANYA
1 keping tauhu kering (rendam terlebih dahulu)
setengah ikat suun (rendam terlebih dahulu)
1 sudu makan air asam jawa
2 sudu makan kicap lemak manis
garam secukup rasa
minyak masak untuk mengoreng
BAHAN B (digoreng)
5 ekor udang
5 keping hati ayam
5 keping pedal ayam
2 keping tempe
1 keping tauhu
BAHAN C (dikisar)
2 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
1 batang serai
5 tangkai cili kering
CARANYA
1. Panaskan minyak kemudian goreng semua bahan goreng
dan ketepikan.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan kisar.
3.masukkan kicap air asam jawa dan garam secukup rasa.
kemudian kacau rata.
4.masukkan kacang panjang,tauhu kering,suun dan bahan2
yang sudah digoreng.kacau hingga kering dan angkat
dan ketepikan.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan kisar.
3.masukkan kicap air asam jawa dan garam secukup rasa.
kemudian kacau rata.
4.masukkan kacang panjang,tauhu kering,suun dan bahan2
yang sudah digoreng.kacau hingga kering dan angkat
Resepi: Resepi dan petua
No comments:
Post a Comment