BAHAN:
2 biji putih telur
180gm gula kaster
1/4 sdk cream of tartar
1/2 sdb tepung jagung
*coklat masakkan sebagai hiasan
2 biji putih telur
180gm gula kaster
1/4 sdk cream of tartar
1/2 sdb tepung jagung
*coklat masakkan sebagai hiasan
CARANYA
Pukul putih telur & cream of tartar hingga kembang bertanduk.
Masukkan gula sedikit demi sedikit.
Pukul hingga pekat.
Masukkan tepung jagung dan kaup balik hingga adunan rata.
Masukkan dlm piping bag - guna big star noogle dan pipe kan diatas kertas minyak.
Bakar dlm 130C lebih kurang 1 jam atau hingga garing.
Sejukkan dan celup kedlm coklat masakkan yg dh dicairkan (kaedah double boil).
Letak atas kertas minyak hingga coklat keras.
Resepi: Periuk belanga zarin
Pukul putih telur & cream of tartar hingga kembang bertanduk.
Masukkan gula sedikit demi sedikit.
Pukul hingga pekat.
Masukkan tepung jagung dan kaup balik hingga adunan rata.
Masukkan dlm piping bag - guna big star noogle dan pipe kan diatas kertas minyak.
Bakar dlm 130C lebih kurang 1 jam atau hingga garing.
Sejukkan dan celup kedlm coklat masakkan yg dh dicairkan (kaedah double boil).
Letak atas kertas minyak hingga coklat keras.
Resepi: Periuk belanga zarin
No comments:
Post a Comment