BAHAN: -
1.5 Liter Air500g Tulang Ayam
1 Ketul Paha Ayam ( dibuang tulang & dipotong kecil )
5 Biji Kurma Merah
100g Bawang Besar
100g Kacang Hitam
1 Sudu Besar Serbuk Pati Ayam
CARANYA
1. Rendam kacang hitam dalam air sejuk selama semalaman.
2. Cuci dan potong tulang ayam kepada kepingan besar, kira-kira 10cm.
3. Masukkan kacang hitam, tulang ayam, paha ayam, kurma merah dan bawang besar ke dalam periuk yang mengandungi 1.5 liter air.
4. Reneh kira-kira selama 1 jam, keluarkan tulang ayam dan taburkan serbuk pati ayam.Siap untuk dinikmati.
Resepi: Chef Arm
BAHAN: -
1.5 Liter Air500g Tulang Ayam
1 Ketul Paha Ayam ( dibuang tulang & dipotong kecil )
5 Biji Kurma Merah
100g Bawang Besar
100g Kacang Hitam
1 Sudu Besar Serbuk Pati Ayam
CARANYA
1. Rendam kacang hitam dalam air sejuk selama semalaman.
2. Cuci dan potong tulang ayam kepada kepingan besar, kira-kira 10cm.
3. Masukkan kacang hitam, tulang ayam, paha ayam, kurma merah dan bawang besar ke dalam periuk yang mengandungi 1.5 liter air.
4. Reneh kira-kira selama 1 jam, keluarkan tulang ayam dan taburkan serbuk pati ayam.Siap untuk dinikmati.
1.5 Liter Air500g Tulang Ayam
1 Ketul Paha Ayam ( dibuang tulang & dipotong kecil )
5 Biji Kurma Merah
100g Bawang Besar
100g Kacang Hitam
1 Sudu Besar Serbuk Pati Ayam
CARANYA
1. Rendam kacang hitam dalam air sejuk selama semalaman.
2. Cuci dan potong tulang ayam kepada kepingan besar, kira-kira 10cm.
3. Masukkan kacang hitam, tulang ayam, paha ayam, kurma merah dan bawang besar ke dalam periuk yang mengandungi 1.5 liter air.
4. Reneh kira-kira selama 1 jam, keluarkan tulang ayam dan taburkan serbuk pati ayam.Siap untuk dinikmati.
Resepi: Chef Arm
No comments:
Post a Comment