BAHAN
200 gram isi kerang
1 ikat daun selom
1 cwn kelapa parut
1 mangkok taugeh
sebiji bwang besar *
3 ulas bwang putih *
1 inci kencur *
1 sudu ikan bilis *
-lada cili ikut suka nk pedas mcm ane *
-goreng bahan2 brtanda * dh greng tumbuk lumat
-garam n gula
1 ikat daun selom
1 cwn kelapa parut
1 mangkok taugeh
sebiji bwang besar *
3 ulas bwang putih *
1 inci kencur *
1 sudu ikan bilis *
-lada cili ikut suka nk pedas mcm ane *
-goreng bahan2 brtanda * dh greng tumbuk lumat
-garam n gula
CARANYA
-bahan2 tumbuk tdi di gaul sebati brsama kelapa parut.
-greng tanpa minyak bahan2 yg di gaul tadi..
-dah sdikit garing msuk kn daun selom n taugeh, kcau sebati..
-masuk kan garam n gula..dah sebati bleh la di hidang bersama nasi panas..
Oleh:Anie Ezany
cc : www.facebook.com/bukuresepi
cc : www.facebook.com/bukuresepi
No comments:
Post a Comment