BAHAN :
100g macaroni bersama 1 st garam direbus hingga lembut n toskan, tk perlu minyak yer...
Bahan A :
1 bahagian dada ayam (Shima guna ayam cincang jer)
1 kiub ayam
500ml air
* Rebus hingga ayam empuk n tinggalkan 200ml air rebusan...
Bahan B :
1 biji telur digoreng hancur
1/2 biji bawang besar n 2 ulas bawang putih dicincang
1 biji cili merah dihiris
Daun sup/bawang dihiris
100ml susu cair
Serbuk lada putih
Serbuk lada hitam (Shima tambah)
1/2 cawan + 1/8 tepung gandum
200ml air rebusan
Keju - Parmesan n cheddar yg diparut
Putih telur
Breadcrumbs
* Utuk coating
100g macaroni bersama 1 st garam direbus hingga lembut n toskan, tk perlu minyak yer...
Bahan A :
1 bahagian dada ayam (Shima guna ayam cincang jer)
1 kiub ayam
500ml air
* Rebus hingga ayam empuk n tinggalkan 200ml air rebusan...
Bahan B :
1 biji telur digoreng hancur
1/2 biji bawang besar n 2 ulas bawang putih dicincang
1 biji cili merah dihiris
Daun sup/bawang dihiris
100ml susu cair
Serbuk lada putih
Serbuk lada hitam (Shima tambah)
1/2 cawan + 1/8 tepung gandum
200ml air rebusan
Keju - Parmesan n cheddar yg diparut
Putih telur
Breadcrumbs
* Utuk coating
CARANYASatukan semua Bahan B, macaroni n ayam kecuali keju, masak hingga pekat (bole tambah garam sikit jika suka)
Tutup api n angkat....masukkan keju n gaul rata..Biarkan sebentar n kepal, bentukkan...
Salut dgn putih telur n golekkan atas breadcrumbs..Goreng hingga keperangan...
No comments:
Post a Comment