BAHAN- loyang 9x9
1 cawan gula
2 cwn tpng gandum
1cwn santan pekat KARA
1 cawan gula
2 cwn tpng gandum
1cwn santan pekat KARA
2 cawan air
2sdb butter /minyak sapi
4bj telor
1/2 st garam
1tin kacang merah (rednkidney beans) - buangkan airnya , cuci dan tos
bijan
4bj telor
1/2 st garam
1tin kacang merah (rednkidney beans) - buangkan airnya , cuci dan tos
bijan
CARANYA
satukan semua bahan kecuali kacang merah dan bijan . kisar sebati
masukkan dlm periuk dan kacau hingga pekat sedikit dan sentiasalah dikacau . guna api yg swderhana
masukkan kacang merah dan gaul rata
masukkan 2st minyak dlm loyang dan oleskan rata. panaskan loyang dlm oven sebentar. bila loyang telah panas tuangkan adunan td
tabur bijan dan bakar pd suhu 180'c selama 1jam lebih atau hingga masak . jika suke berkerak tambah masa lagi
guna api atas dan bawah
Resepi: Nor Hayati Ramlan
No comments:
Post a Comment