BAHAN4 cawan parutan ubi kayu siap di perah (aku timbang lebih kurang 1 kg)
1 cawan gula pasir (aku masukkan 1 1/4 cawan)
2 cawan santan pekat (aku guna santan kotak)
1 cawan susu cair (aku guna susu sejat carnation)
4 biji telur
sedikit garam
3 sudu makan butter
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla (aku guna vanilla jenis serbuk)
2 titik warna kuning
1 cawan gula pasir (aku masukkan 1 1/4 cawan)
2 cawan santan pekat (aku guna santan kotak)
1 cawan susu cair (aku guna susu sejat carnation)
4 biji telur
sedikit garam
3 sudu makan butter
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla (aku guna vanilla jenis serbuk)
2 titik warna kuning
CARANYAPanaskan ketuhar pd suhu 190 lenserkan loyang 8X8 dengan butter(aku guna loyang 9X9
Pukul gula butter dan telur sekadar sebati semuanya
masukkan ubikayu parut baking powder vanilla santan susu cair dan pewarna kuning serta garam gaulkan sebati
Tuang ke dalam acuan dan ratakan bakar selama 1 1/2 jam api atas bawah (ini cara aku buat)
Tunggu sejuk baru di potong..
Resepi: Resepi Bonda
No comments:
Post a Comment