Wednesday, 22 May 2013

Puding Cendol..

BAHAN
2 sudu besar serbuk agar-agar
200 gm gula kastor
200 ml santan
800 ml air
Sesudu kecil esen kelapa
200 gm cendul yang telah dimasak

CARANYA
Campurkan agar-agar, gula, santan dan air, kacau rata.
Setelah itu, didihkan di atas api sederhana, biarkan seketika.
Kemudian masukkan esen kelapa dan cendul, kacau mesra.
Seterusnya tuang kedalam acuan pilihan, dan sejukkan.
Akhir sekali, siap dihidang untuk dinikmati.


Resepi: Maamon Hj Mohamad

Photo: PUDDING CENDUL
Bahan-bahan:
2 sudu besar serbuk agar-agar
200 gm gula kastor
200 ml santan
800 ml air
Sesudu kecil esen kelapa
200 gm cendul yang telah dimasak

Cara-cara menyiapkanya:
Campurkan agar-agar, gula, santan dan air, kacau rata.
Setelah itu, didihkan di atas api sederhana, biarkan seketika.
Kemudian masukkan esen kelapa dan cendul, kacau mesra.
Seterusnya tuang kedalam acuan pilihan, dan sejukkan.
Akhir sekali, siap dihidang untuk dinikmati.

No comments:

Post a Comment