BAHAN
2 sudu besar serbuk agar-agar
200 gm gula kastor
200 ml santan
800 ml air
Sesudu kecil esen kelapa
200 gm cendul yang telah dimasak
2 sudu besar serbuk agar-agar
200 gm gula kastor
200 ml santan
800 ml air
Sesudu kecil esen kelapa
200 gm cendul yang telah dimasak
CARANYA
Campurkan agar-agar, gula, santan dan air, kacau rata.
Setelah itu, didihkan di atas api sederhana, biarkan seketika.
Kemudian masukkan esen kelapa dan cendul, kacau mesra.
Seterusnya tuang kedalam acuan pilihan, dan sejukkan.
Akhir sekali, siap dihidang untuk dinikmati.
Setelah itu, didihkan di atas api sederhana, biarkan seketika.
Kemudian masukkan esen kelapa dan cendul, kacau mesra.
Seterusnya tuang kedalam acuan pilihan, dan sejukkan.
Akhir sekali, siap dihidang untuk dinikmati.
Resepi: Maamon Hj Mohamad
No comments:
Post a Comment