BAHAN FILLING KASTARD
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu besar tepung jagung
4 sudu besar gula
200ml (1 cup) susu segar
1 biji telur (L size)
1 sudu besar mentega
1 sudu teh esen vanila
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu besar tepung jagung
4 sudu besar gula
200ml (1 cup) susu segar
1 biji telur (L size)
1 sudu besar mentega
1 sudu teh esen vanila
CARANYA
Masukkan tepung, tepung jagung dan gula ke dalam mangkuk.
Masukkan 1-2 sudu besar susu. Kacau rata jangan ada yang berketul2
Masukkan telur dan kacau lagi.
Kemudian masukkan susu yang selebihnya dan kacau.
kacau adunan di atas dapur dengan api yg kecil
kacau hingga pekat
(sentiasa kacau bagi mengelakkan kastard hangit)
Masukkan tepung, tepung jagung dan gula ke dalam mangkuk.
Masukkan 1-2 sudu besar susu. Kacau rata jangan ada yang berketul2
Masukkan telur dan kacau lagi.
Kemudian masukkan susu yang selebihnya dan kacau.
kacau adunan di atas dapur dengan api yg kecil
kacau hingga pekat
(sentiasa kacau bagi mengelakkan kastard hangit)
No comments:
Post a Comment