BAHAN
* udang* serbuk lada hitam
* secubit garam
* tepung gandum
* telur
* kulit popia @ meggi
CARANYA
- Udang di buang kulit tgglkn bhgn ekor sahaja
- perap udang dgn lada hitam + sedikit garam
- sbnarnya yg bhgn salut tu guna kulit popia yg dihiris halus2 tp sbb xrajin nk p kedai beli ganti balut ngan meggi yg dah di celur jgn bg putus biarkn pjg2..Sedap jgk guna megi)
- celup udang dlm tepung gandum
- kemudian celup dlm telur dan kalo guna meggi lilitkn meggi tu pd seluruh udang kalo guna kulit popia just salutkn dgn kulit popia tu
- goreng sampai garing & kekuningan
BAHAN
* udang* serbuk lada hitam
* secubit garam
* tepung gandum
* telur
* kulit popia @ meggi
* secubit garam
* tepung gandum
* telur
* kulit popia @ meggi
CARANYA
- Udang di buang kulit tgglkn bhgn ekor sahaja
- perap udang dgn lada hitam + sedikit garam
- sbnarnya yg bhgn salut tu guna kulit popia yg dihiris halus2 tp sbb xrajin nk p kedai beli ganti balut ngan meggi yg dah di celur jgn bg putus biarkn pjg2..Sedap jgk guna megi)
- celup udang dlm tepung gandum
- kemudian celup dlm telur dan kalo guna meggi lilitkn meggi tu pd seluruh udang kalo guna kulit popia just salutkn dgn kulit popia tu
- goreng sampai garing & kekuningan
No comments:
Post a Comment