BAHAN
200 gm butter
150 gm gula castor paling halus
1 biji telur kuning
100 gm cornflakes hancur
100 gm tepung jagung ~ ayak
190 gm tepung redrose ~ ayak
1 sudu kecil esen vanilla
kepingan cornflakes ~ hiasan
ceri merah
putih telor
150 gm gula castor paling halus
1 biji telur kuning
100 gm cornflakes hancur
100 gm tepung jagung ~ ayak
190 gm tepung redrose ~ ayak
1 sudu kecil esen vanilla
kepingan cornflakes ~ hiasan
ceri merah
putih telor
CARANYA
Putar butter, gula castor. esen vanilla dan telur kuning hingga sebati
Masukkan cornflake hancur
Masukkan tepung jagung dan tepung redrose. Gaul sebati
Tekap @ bulat bulat kan biskut dan gaul dengan putih telur dan gelek kan pade cornflakes separuh hancur
Bakar biskut pade suhu 160 selame 20 minit.
notes ~ masukkan tepung redrose sedikit demi sedikit
notes ~ canai nipis pun wokey untuk biskut yang lebih rangup
tips ~ berape lame nak bakar bergantung pade suhu dan jenis oven anda juge.
Masukkan cornflake hancur
Masukkan tepung jagung dan tepung redrose. Gaul sebati
Tekap @ bulat bulat kan biskut dan gaul dengan putih telur dan gelek kan pade cornflakes separuh hancur
Bakar biskut pade suhu 160 selame 20 minit.
notes ~ masukkan tepung redrose sedikit demi sedikit
notes ~ canai nipis pun wokey untuk biskut yang lebih rangup
tips ~ berape lame nak bakar bergantung pade suhu dan jenis oven anda juge.
Resepi: Rahsia Dapur
No comments:
Post a Comment