BAHAN A
1 cwn koko
1/2 cwn gula
1 cwn minyak masak
1 cwn susu kotak coklat
1/2 cwn susu pekat
100 gm coklat masakan
*masak kesemua bahan2 di atas.kemudian sejukkan
BAHAN B*
1 1/4 cwn tepung gandum
* 1 sudu teh baking powder
* 1 sudu teh soda bircarbonate
3 biji telur
2 sudu besar mayonis
- Ayakkan bahan yang bertanda *
*putar telur hingga kembang,+ bhn A + bhn B,kukus 1 jam. Pastu deco ikut suka
Tutup loyang kukusan dengan aluminium foil untuk elakkan masuk air..
RESEPI GANACHE
300 gm krim pekat/putar
500 gm coklat masakan(cincang halus)
30 gm mentega
1) Cincang coklat masakan kecil-kecil.
2) Panaskan krim hingga mendidih. Angkat.
3) Masukkan coklat dalam krim dan kacau hingga coklat cair.
4) Tuangkan di atas kek..
Resepi: Duyung Sweet Laling's
No comments:
Post a Comment