BAHAN
1 buku butter
1 cwn gula
1/2 cwn susu pekat manis
6 biji telur
1 1/2 cwn tepung hong kong
2 sudu teh baking powder
5 jenis warna dn perasa-
1 buku butter
1 cwn gula
1/2 cwn susu pekat manis
6 biji telur
1 1/2 cwn tepung hong kong
2 sudu teh baking powder
5 jenis warna dn perasa-
1sudu teh ovallate
CARANYA
CARANYA
*tepung hongkong dn baking powder campur/ayak bersama*
1.pukul mentega,ovallate dn gula sampai kembang memutih
2.tambah kan susu pekat manis dn terus pukul hingga adunan sebati
3.masukan telur sebiji demi(pastikan telur dhrata baru masukan telur yg seterusnya)
4.masukan campuran tepung dn baking powder gaul rata dn spatula
5.bagi adunan kpd 3/5 paste dn warna dn tuang@tompok2 kan setiap warna adunan dlm loyang yg telah di alas dgn minyak
6.kukus sampai masak
1.pukul mentega,ovallate dn gula sampai kembang memutih
2.tambah kan susu pekat manis dn terus pukul hingga adunan sebati
3.masukan telur sebiji demi(pastikan telur dhrata baru masukan telur yg seterusnya)
4.masukan campuran tepung dn baking powder gaul rata dn spatula
5.bagi adunan kpd 3/5 paste dn warna dn tuang@tompok2 kan setiap warna adunan dlm loyang yg telah di alas dgn minyak
6.kukus sampai masak
Resepi: by Amihan Danaya
No comments:
Post a Comment