Sunday 14 July 2013

Apam Indon..

BAHAN
5bj telur
1sk ovalette
1sk esen vanila
300gm tepung gandum
300gm gula halus
250ml susu segar @ santan(sy guna santan)
1/2sk b.powder
sedikit garam
pewarna


CARANYA
Putar telur n ovalette dgn kelajuan tinggi hingga kembang
masukkan gula-putar
masukkan esen vanila-putar lagi
kurangkan kelajuan mixer n masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dgn santan tadi
bahagikan 6bahagian-koko 2bhgian,4lg:hijau-pandan,pink-strawberi,kuning-vanilla,purple-blueberi
sediakan kukusan.guna loyang 9in
kukus lapisan 1 wrna koko selama 10 minit @ shingga tdk melekat
lapisan kedua:cmpur 4bhgian td scara brselang seli n kukus lg
lapisan trakhir lapisan coklat.kukus shingga masak
Selamat mencuba.


Resepi: Suraiztina Syiefa


No comments:

Post a Comment