
CARANYA1. Ayak tepung ke dlm sebuah mangkuk & campurkan yis, gaul rata, masukkan gula, kuning telur & tambahkan air suam dan kacau rata.
2. masukkan garam & butter dan uli hingga menjadi doh, jika doh melekat banting2kan doh..kemudian uli..selang selikan..hingga doh menjadi lembut, kenyal & x melekat di tangan.
3. Rehatkan doh 30 minit, setelah doh naik tumbuk2 doh, canai & terap atau nak letak sosej ke..ikut selera masing2 lah, rehatkan doh sekali lg selama 30 minit. Kemudian bolehlah digoreng menggunakan api perlahan..
2. masukkan garam & butter dan uli hingga menjadi doh, jika doh melekat banting2kan doh..kemudian uli..selang selikan..hingga doh menjadi lembut, kenyal & x melekat di tangan.
3. Rehatkan doh 30 minit, setelah doh naik tumbuk2 doh, canai & terap atau nak letak sosej ke..ikut selera masing2 lah, rehatkan doh sekali lg selama 30 minit. Kemudian bolehlah digoreng menggunakan api perlahan..
Resepi: Isma Maisarah
cc: www.facebook.com/bukuresepi
cc: www.facebook.com/bukuresepi
No comments:
Post a Comment