![Resepi asal dari rakan fb - BANGKIT CHEESE
BANGKIT CHEESE
500 g mentega
360g gula icing
4 kuning telur
500g tepung ubi - di sangai 10 minit dan sejukkan
450g tepung jagung
1 suduteh baking powder
1 cawan tepung gandum [ tambahan terlalu kembang]
1/2 suduteh garam
140g parutan keju ceddar
hiasan - putih telur & parutan keju
pukul mentega dan gula hingga kembang
masukkan kuning telur dan pukul lagi
tambahkan semua bahan bahan lain dan uli hingga menjadi doh
canai dan terap - sapu diatasnya dgn putih telur sebelum menabur keju
dulang hendaklah disapu dgn MINYAK supaya tidak melekat](https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p75x225/971168_663099190385427_1454121347_n.jpg)
CARANYApukul mentega dan gula hingga kembang
masukkan kuning telur dan pukul lagi
tambahkan semua bahan bahan lain dan uli hingga menjadi doh
canai dan terap - sapu diatasnya dgn putih telur sebelum menabur keju
dulang hendaklah disapu dgn minyak/butter supaya tidak melekat
masukkan kuning telur dan pukul lagi
tambahkan semua bahan bahan lain dan uli hingga menjadi doh
canai dan terap - sapu diatasnya dgn putih telur sebelum menabur keju
dulang hendaklah disapu dgn minyak/butter supaya tidak melekat
Resepi: Sabariah Bahasar
No comments:
Post a Comment