
BAHAN
10 batang jejari ketam - direndam dalam air panas beberapa minit
5 keping roti
1-2 biji telur gred A - dikocok macam nak buat telur dadar
Serbuk roti oren secukupnya
5 keping roti
1-2 biji telur gred A - dikocok macam nak buat telur dadar
Serbuk roti oren secukupnya
BAHAN PELEKAT: 1 sudu besar tepung gandum
Sedikit air
*bancuh kedua²nya hingga sebati
CARANYA
1. Gelek roti hingga nipis dan potong menjadi 2 bahagian..
2. Ambil 1 bahagian yang dah dipotong tadi, letakkan jejari ketam, gulung dan sapukan bahan pelekat dihujung roti..
3. Ulang langkah 2 hingga habis kesemua roti..
4. Celupkan roti dalam telur dan salutkan dengan serbuk roti dan goreng dalam minyak panas hingga keperang²an.. Angkat dan hidangkan bersama sos cili & mayonis..
2. Ambil 1 bahagian yang dah dipotong tadi, letakkan jejari ketam, gulung dan sapukan bahan pelekat dihujung roti..
3. Ulang langkah 2 hingga habis kesemua roti..
4. Celupkan roti dalam telur dan salutkan dengan serbuk roti dan goreng dalam minyak panas hingga keperang²an.. Angkat dan hidangkan bersama sos cili & mayonis..
Resepi: Resipi : Ayu Jal...inan Rasa
No comments:
Post a Comment