Thursday 25 July 2013

Biskut Ferambozan Kenari...

Biskut ferambozan kenari ... sumber kk @[694087555:2048:Rosa Yata O]

Bahan
500gm butter 
700gm tepung gndum 
120gm gula castor
Sedikit jem 

Bahan taburan 
Badam hiris

Bahan topping 
120gm telur putih
240 gm gula castor
2st tepung jagung


Base
Gula dan tepung gaul rata 
Masukkan butter dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Masukkan dlm loyang 10x10 dan tekan2 mcm wat shortbread tu 
Pastu cucuk dgn garfu dan bakar hingga separuh masak @ kekuningan 
Keluarkan dan sapu jem pilihan dan ratakan topping td . Tabur badam hiris dan bakar lg hingga msak . Keluarkan dan potong panas2 .. 

Biskut nie sedap tp agak mencabar .. hehe sbb ada mood rajin .. ini la hasilnyaa
BAHAN
500gm butter
700gm tepung gndum
120gm gula castor
Sedikit jem



BAHAN TABURAN
Badam hiris

BAHAN TOPPING
120gm telur putih
240 gm gula castor
2st tepung jagung


CARANYA
Gula dan tepung gaul rata
Masukkan butter dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Masukkan dlm loyang 10x10 dan tekan2 mcm wat shortbread tu
Pastu cucuk dgn garfu dan bakar hingga separuh masak @ kekuningan
Keluarkan dan sapu jem pilihan dan ratakan topping td . Tabur badam hiris dan bakar lg hingga msak . Keluarkan dan potong panas2 ....
Resepi: Rosa Yata O

No comments:

Post a Comment