Monday 1 April 2013

Biskut Sampan..

BAHAN DOH (LAPISAN BAWAH)
1 cawan majerin
21/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula halus
1 biji telur
CARANYA
majerin,gula dah telur dikacau
masukkan tepung & jadikan doh
 
BAHAN INTI
1/2 cawan majerin
2 biji telur
1 cawan gula halus
120 gm kelapa kering
1/2 cawan cherry
1/2 cawan kismis
1/4 cawan tepung gandum
buah badam cerry merah dan hijau unt hiasan
CARANYA
pukul majerin dan gula hingga kembang
masukkan telur dan bahan2 lain gaul rata.
CARA PENYEDIAAN
Letakkan doh mengikut acuan sampan.
Buatkan lubang di sepanjang acuan (bhgn atas)
Letakkan inti.
Bakar adunan biskut hingga masak dan kekuningan.
 
 
Resepi: Inah Mohd Noh

No comments:

Post a Comment