Tuesday 2 April 2013

Popia Nestum & Horlick...

BAHAN:
1 peket kulit popia (50 keping)
sedikit tepung gandum dibancuh ngan air (cairkan sikit utk gam kulit popia)


CARANYA:
Gulung kulit popia dan gam hujungnya dengan tepung buat sampai habis dan gunting.
Goreng kulit popia yg dah digunting tadi sampai habis, goreng hingga kekuningan biarkan ia sejuk sedikit .

BAHAN SALUT (PERISA)
1 cawan gula halus
2 cawan nestum dikisar halus
1/2 cawan holick


CARANYA
satukan bahan di dlm mangkuk dan gaul sebati.
Masukkan dlm balang bahan utk salut kulit popia n masukkan popia yg digoreng tadi tutup balang dan goncang supaya popia tadi disaluti nestum n holick.
siap..goncang balang tu jgn la kuat sgt.
Resepi: Ucu Tipah

No comments:

Post a Comment