Wednesday 24 April 2013

Udang Mee Sanggul..

BAHAN
* udang* serbuk lada hitam
* secubit garam
* tepung gandum
* telur
* kulit popia @ meggi

CARANYA
- Udang di buang kulit tgglkn bhgn ekor sahaja
- perap udang dgn lada hitam + sedikit garam
- sbnarnya yg bhgn salut tu guna kulit popia yg dihiris halus2 tp sbb xrajin nk p kedai beli ganti balut ngan meggi yg dah di celur jgn bg putus biarkn pjg2..Sedap jgk guna megi)
- celup udang dlm tepung gandum
- kemudian celup dlm telur dan kalo guna meggi lilitkn meggi tu pd seluruh udang kalo guna kulit popia just salutkn dgn kulit popia tu
- goreng sampai garing & kekuningan
Resepi: Hasliana Ramli
cc : www.facebook.com/bukuresepi
Udang sanggul 
Oleh:Hasliana Ramli
cc : www.facebook.com/bukuresepi

* udang
* serbuk lada hitam
* secubit garam
* tepung gandum
* telur
* kulit popia @ meggi
CARA2 
- Udang di buang kulit tgglkn bhgn ekor sahaja
- perap udang dgn lada hitam + sedikit garam
- sbnarnya yg bhgn salut tu guna kulit popia yg dihiris halus2 tp sbb xrajin nk p kedai beli ganti balut ngan meggi yg dah di celur jgn bg putus biarkn pjg2..Sedap jgk guna megi)
- celup udang dlm tepung gandum
- kemudian celup dlm telur dan kalo guna meggi lilitkn meggi tu pd seluruh udang kalo guna kulit popia just salutkn dgn kulit popia tu 
- goreng sampai garing & kekuningan
"selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment