Thursday, 1 August 2013

Tauhu Kukus..

BAHAN
Tauhu Jepun
2 ulas bwang putih (dcincang)
3 sudu sos tiram
1 sudu kicap manis
2 sudu besar bwang goreng
1/2 kiub ayam
Sedikit tepung jagung
Sedikit lada itam
Sedikit garam halus
Sedikit perisa
Sedikit minyak utk mnumis
Sdikit daun bawang dhiris
Cili padi merah dhiris
Air secukupnya



CARANYA
~keluarkan taufu dr bekasnya...letak dlm bekas yg sesuai...tabur sdikit garam harus di atasnya...kukus selama 10 minit
Angkat ketepikan
~tumis bwang putih, masukan sos tiram, kicap manis, lada itam, perisa,kiub, air dan bancuhan tepung jagung
Biar mdidih dan sedikit pekat
~cara penyediaanya...tabur daun bawang, bawang goreng, cili dan sos tadi



Resepi :Anna Camfrog
cc: www.facebook.com/bukuresepi


No comments:

Post a Comment