BAHAN
1 peket agar2 tali
Perasa jagung
1 cawan gula
¼ tin susu pekat
Acuan: buah oren dipotong 2 (keluarkan isi buah oren)
CARANYA
1. Masak agar-agar dengan air sehingga mendidih.
2. Masukkan gula dan perasa, dan kacau. Biarkan mendidih
3. Masukkan susu. Kacau.
4. Tuang ke dalam acuan buah oren tadi. Biar seketika. Masukkan ke dalam peti.
5. Dah siap. Potong, dan bolehlah dihidang.
1 peket agar2 tali
Perasa jagung
1 cawan gula
¼ tin susu pekat
Acuan: buah oren dipotong 2 (keluarkan isi buah oren)
CARANYA
1. Masak agar-agar dengan air sehingga mendidih.
2. Masukkan gula dan perasa, dan kacau. Biarkan mendidih
3. Masukkan susu. Kacau.
4. Tuang ke dalam acuan buah oren tadi. Biar seketika. Masukkan ke dalam peti.
5. Dah siap. Potong, dan bolehlah dihidang.
Resepi: MissYna Lyana
cc: www.facebook.com/
No comments:
Post a Comment