Thursday, 1 August 2013

Tart Kelapa..

BAHAN KULIT TART
450gm tpg gandum
250gm butter
80gm gula castor
1 biji telur

CARANYA
Satukan semua bahan dan uli jadi doh lembut.
Masukkan dlm acuan tat 
bakar 180 darjah celcius, sejukkan.


BAHAN INTI
1/2 cawan butter
1 cawan gula icing
2 biji telur
1 tin kelapa kering
100gm mix fruit
3/4 cawan tpg gandum
2 sudu makan serbuk badam. 

CARANYA
satukan butter + gula + telur whisk sebati.
Masukkan kelapa kering , tpg gandum , mix fruit dan serbuk badam.
Gaul sebati.
Masukkan inti ke dlm kulit tat , bakar api atas bawah 150 darjah celcius hingga kuning keemasan. 
Bergantung pd oven masing2.


Resepi: Norain Mohd Noor

No comments:

Post a Comment