Thursday 9 May 2013

Bingka Tepung Beras..

BAHAN2cwn tepung beras
4sdb tepung kacang hijau
1cwn pati santan
11/4cwn gula
850ml air
Garam secukupnya

CARANYASatukan tepung dan gula .
Masukkan santan dan air sedikit demi sedikit . Masukkan garam .
Adunan x la terlalu pekat dan x terlalu cair . Tapis adunan .
Kacau atas api hingga pekat dgn api yg sederhana
Loyang mesti la disapu dgn sedikit minyak
Bakar hingga masak .
 
 
Resepi: Shalieya Danish
 
 
Photo: Bingka tepung beras

2cwn tepung beras
4sdb tepung kacang hijau
1cwn pati santan 
11/4cwn gula 
850ml air 
Garam secukupnya 

Cara
Satukan tepung dan gula . Masukkan santan dan air sedikit demi sedikit . Masukjan garam . Adunan x la terlalu pekat dan x terlalu cair . Tapis adunan . 
Kacau atas api hingga pekat dgn api yg sederhana 
Loyang mesti la disapu dgn sedikit minyak 
Bakar hingga masak .

No comments:

Post a Comment