BAHAN
180gm butter
50gm minyak sapi
80gm gula aising
250gm tepung jagung
50gm susu tepung
1 biji kuning telur
perwarna biru+merah – kasi xperiment cket
Tepung gandum – bubuh cket2 sampai jadi doh ok
50gm minyak sapi
80gm gula aising
250gm tepung jagung
50gm susu tepung
1 biji kuning telur
perwarna biru+merah – kasi xperiment cket
Tepung gandum – bubuh cket2 sampai jadi doh ok
CARANYA
- satukan minyak sapi , butter dan gula.
- putarkan sampai berkrim.
- masuk kuning telur dan seterusnya pewarna tersebut
- masuk tepung jagung + susu tepung
- masuk tepung gandum sedikit demi sedikit hingga jadi doh yang lembut.
- pump guna acuan tart. masuk inti gulung...
- bakar suhu 150'c lebih kurang 15 minit atau sehingga masak
Inti:
- Jem tart nenas + jem blueberry (gaul bagi sebati, ok)
- putarkan sampai berkrim.
- masuk kuning telur dan seterusnya pewarna tersebut
- masuk tepung jagung + susu tepung
- masuk tepung gandum sedikit demi sedikit hingga jadi doh yang lembut.
- pump guna acuan tart. masuk inti gulung...
- bakar suhu 150'c lebih kurang 15 minit atau sehingga masak
Inti:
- Jem tart nenas + jem blueberry (gaul bagi sebati, ok)
Resepi: Noof Hafizan Shahruddin
No comments:
Post a Comment