Wednesday, 19 June 2013

Krunchy Karamel Almond...

BAHAN
200 gm tepung florenta (atau boleh gune bee sting mix)
200 gm badam keping
100 gm kuaci hijau
20 gm bijan hitam
Non stick baking paper


CARANYA

badam dan kuaci dibakar sebentar dlm oven suhu 160 C selama 5 minit,satukan semua bahan dalam bekas gaul rata hingga semua bersalut sempurna,sediakan loyang 14 x 14 alas loyang dgn non stick baking paper.panaskan oven pada suhu 160C.tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis2,bakar dlm oven 10minit,sejurus keluar dr oven terus potong kepada kepingan.jika sejuk ia akan keras.simpan dlm bekas kedap udara.potong gune pemotong pizza ( gune pisau je pun boleh).
Resepi: Dari blog ...MASAM MASAM MANIS


KRUNCHY KARAMEL ALMOND...mmg sedap x terkata..x rugi mencube walaupun bahan2 terase terrrrrsgt lah mahal hehehe..terima kasih bnyak2..

SUMBER RESEPI:DARI BLOG MASAM MASAM MANIS

bahanbahan

200 gm tepung florenta(kak chaq gune bee sting mix..florenta dikedai kek yg selalu kak chaq beli xde jual...rege rm15.00)
200 gm badam keping
100 gm kuaci hijau
20 gm bijan hitam
Non stick baking paper

CARA

badam dan kuaci dibakar sebentar dlm oven suhu 160 C selama 5 minit,satukan semua bahan dalam bekas gaul rata hingga semua bersalut sempurna,sediakan loyang 14 x 14 alas loyang dgn non stick baking paper.panaskan oven pada suhu 160C.tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis2,bakar dlm oven 10minit,sejurus keluar dr oven terus potong kepada kepingan.jika sejuk ia akan keras.simpan dlm bekas kedap udara.potong gune pemotong pizza(kak chaq gune pisau je)

No comments:

Post a Comment