BAHAN A:
2 1/2 cawan Tepung gandum
1 cawan Gula kastor
1/2 sudu teh Bikarbonat Soda
1 sudu teh Baking Powder
1/2 sudu teh Garam
1 biji Parutan kulit oren
2 1/2 cawan Tepung gandum
1 cawan Gula kastor
1/2 sudu teh Bikarbonat Soda
1 sudu teh Baking Powder
1/2 sudu teh Garam
1 biji Parutan kulit oren
BAHAN B
1 1/2 cawan Minyak jagung
1/4 cawan Dadih asli
1/4 cawan Jus oren
1/2 cawan Susu segar
2 biji Telur
1 sudu teh Cuka
1 sudu teh Vanila
sedikit Pewarna oren secukupnya
CARANYA
(1) Dalam mangkuk besar, satukan semua bahan (A).
(2) Dalam mangkuk kecil, pukul bahan (B) sehingga sebati.
(3) Masukkan campuran (B) ke dalam (A) sambil dikacau rata.
(4) Sudukan ke dalam mangkuk kertas.
(5) Bakar pada suhu 190oC selama 30-35 minit atau sehingga masak.
Resepi: Chef Arm
No comments:
Post a Comment