Sunday, 9 June 2013

Kek Lapis Cheese...


BAHAN
Biskut merie perisa coklat/coffee
400ml fresh milk
500gm cream cheese
100gm whipping cream
1 1/2tbs gelatin halal(cmpur dgn air mndidih 50ml)



CARANYA
1.sediakan loyang n alas pki foil or baking paper supya senang untuk dkluarkan.
2.pukul cream cheese smpi tidak bketul2x,bekas lain pukul whipping cream smpi kental.then campurkn kdalm cream cheese.guna spatula je kcau..
3.cmpur dgn gelatin yg tela larut.gaul smpi sekata
4.panaskan fresh milk ,celup biskut kdlm susu .celup kjap ja nnti hancur.
5.susun dlm loyang or bekas.selang selikn dgn cream cheese tadi smpi habis.
6.akhir skli hentak2xkn supya cream cheese padat dbawa.
7.simpan dlm esbok 1-2 jam.bru bole dpotong.

hiasan:bole taburkn biskut lebihan n ikut suka.
Resepi: resepi asal:ryo@ryoazhar
olahan:erna awang
Photo: kek lapis cheese
resepi asal:ryo@ryoazhar
olahan:erna awang
cc : www.facebook.com/bukuresepi 

biskut merie perisa coklat/coffee
400ml fresh milk

500gm cream cheese
100gm whipping cream
1 1/2tbs gelatin halal(cmpur dgn air mndidih 50ml)

cara2xnya
1.sediakan loyang n alas pki foil or baking paper supya senang untuk dkluarkan.
2.pukul cream cheese smpi tidak bketul2x,bekas lain pukul whipping cream smpi kental.then campurkn kdalm cream cheese.guna spatula je kcau..
3.cmpur dgn gelatin yg tela larut.gaul smpi sekata
4.panaskan fresh milk ,celup biskut kdlm susu .celup kjap ja nnti hancur.
5.susun dlm loyang or bekas.selang selikn dgn cream cheese tadi smpi habis.
6.akhir skli hentak2xkn supya cream cheese padat dbawa.
7.simpan dlm esbok 1-2 jam.bru bole dpotong.

hiasan:bole taburkn biskut lebihan n ikut suka.

selamat mncuba:)

No comments:

Post a Comment