BAHAN
100g tepung hongkong
60g tepung jagung
100g gula castor
4bj telur
2bj kuning telur
50ml air sejuk
1sudu kecil baking powder
1sudu besar ovellete
75g mentega cair
mixkn sume bahan di atas kecuali mentega cair..mix smpi gebu baru masukkn mentega cair... sebatikan..
bakar 45min suhu 150' c
60g tepung jagung
100g gula castor
4bj telur
2bj kuning telur
50ml air sejuk
1sudu kecil baking powder
1sudu besar ovellete
75g mentega cair
mixkn sume bahan di atas kecuali mentega cair..mix smpi gebu baru masukkn mentega cair... sebatikan..
bakar 45min suhu 150' c
BAHAN UNTUK CREAM
250g cream cheese
120g susu pekat
50ml whipping cream
mix sume bhn diatas hingga sebati...
adunan ni mmg cair...
BAHAN HIASAN
120g susu pekat
50ml whipping cream
mix sume bhn diatas hingga sebati...
adunan ni mmg cair...
BAHAN HIASAN
1bj cheese cheddar
CARANYA
kek yg masak tadi sejukkn dulu kemudian bahagi pd 2 keping..
tuangkn cream cheese diatas kepingan pertama.. lapiskn dgn kek..
tuangkn sume baki cream cheese tadi...
parutkn cheese cheddar di atas kek.... sejukkn dulu br sedap d ngapp...
.
Resepi/Foto: Shakila Ab Rashid
No comments:
Post a Comment