BAHAN:
125 gm tpg gandum.
2 s.teh b.powder.
1oo gm marjerin @ butter.
250 ml air.
1 s.teh gula pasir.
3 b.telur.
CARANYA:
1) masak air- marjerin- gula- hingga semua larut- padam kn api....masuk kn tpg- kacau cepat2 hingga sebati.
2) masuk kn telur sebiji2 - kacau lg hingga sebati.
3) masuk kn adunan td ke dlm piping bag- guna nozel bentuk bintang- paip kn atas dulang pembakar- renjis2 kn dgn sedikit air.
bakar 160c- 30 minit @ hingga keperangan.
BAHAN KASTARD.
1 1/2 cwn air.
1/2 cwn susu cair.
2-3 sudu besar tpg kastad.
3 s.besar gula pasir.
*cmpor semua- masak dgn api perlahan -hingga pekat dan berkilat.
belah cream puff dan isi inti kastad- tabur sedikit gula halus.
125 gm tpg gandum.
2 s.teh b.powder.
1oo gm marjerin @ butter.
250 ml air.
1 s.teh gula pasir.
3 b.telur.
CARANYA:
1) masak air- marjerin- gula- hingga semua larut- padam kn api....masuk kn tpg- kacau cepat2 hingga sebati.
2) masuk kn telur sebiji2 - kacau lg hingga sebati.
3) masuk kn adunan td ke dlm piping bag- guna nozel bentuk bintang- paip kn atas dulang pembakar- renjis2 kn dgn sedikit air.
bakar 160c- 30 minit @ hingga keperangan.
BAHAN KASTARD.
1 1/2 cwn air.
1/2 cwn susu cair.
2-3 sudu besar tpg kastad.
3 s.besar gula pasir.
*cmpor semua- masak dgn api perlahan -hingga pekat dan berkilat.
belah cream puff dan isi inti kastad- tabur sedikit gula halus.
Resepi: Air Tangan Mak Long
No comments:
Post a Comment